lauantai 29. marraskuuta 2014

Paint a New World

Viikko on mennyt aika rauhallisesti, eikä odotuksen suhteen ole oikein mitään uutta kerrottavaa. Ensi viikolla Enniltä otetaan rutiininomaisia verikokeita, mutta siinä kaikki toistaiseksi. Odottavan aika on pitkä niin kuin tavataan sanoa.

Itselläni alkoi tästä viikonlopusta talviloma, ja töihin täytyy palata vasta puolentoista viikon päästä. Loman aika on jo ohjelmoitu täyteen tekemistä, mutta toivottavasti jossain välissa ehdin henkäistä hetken ja levätä. Toivoisi Enninkin saavan pitää lomaa väsymykseensä, mutta eiväthän ne nallekarkit taaskaan mene tasan.

Eilisen ja tämän päivän ajan on kovasti kohistu sukupuolineutraalin avioliittolain läpimenosta. Itse olen tyytyväinen eduskunnan päätökseen, sateenkaarilippu liehukoon. Lain vastustajilta en ole kuullut ainuttakaan pätevää perustetta oman kantansa tueksi. Pahiten omaan korvaani ovat särähtäneet kommentit joissa lain läpimenoa on pidetty uhkana perheille, ja lain vastustajat ovat ilmoittaneet olevansa "perheiden puolella". Itse en tulevana perheenisänä voi mitenkään kuvitella mikä on se uhka, jonka perheeni joutuu kohtaamaan tämän lain voimaantulon myötä. Kyllä perheillä tässäkin maassa uhkia riittää: väkivalta, päihteet, työttömyys, köyhyys, mielenterveysongelmat jne. Homoutta en tuon listan jatkoksi osaa kuvitella.

Eduskunnan päätöksen myötä kirkosta eroaminen on taas vahvasti kasvussa. Tällä kertaa syy on hieman erilainen kuin aiemmin. Totutusti Päivi Räsäsen televisioesiintymiset ja kirkon edustajien vanhoilliset kannanotot ovat saaneet arvoliberaalit karkaamaan kirkosta. Nyt kun arkkipiispa Kari Mäkinen on asettunut Facebookissa ja Twitterissä homoliittojen puolelle, ei kirkko maistu enää konservatiiveille. Syvältä näyttää suo kirkon kannalta; aina tulee turpaan, otat kantaa suuntaan tai toiseen.

4 kommenttia:

  1. Törmäsin blogiisi aivan sattumalta tänään sen nimen perusteella ja täytyy todeta, että hyvä kun törmäsin! :) Luin blogin hujauksessa läpi, että pääsin käsiksi uusimpaan postaukseen. Toivottavasti jaksat edelleen kirjoitella raskauden edetessä teidän perheen kuulumisia ja omia mietteistäsi. Itsellä on perheen perustaminen toivottavasti vain muutamien vuosien päässä, jos tuo oma "faijaehdokas" siihen joskus on valmis. :) Mutta tällä välin on mukava päästä myös isän mietteisiin kiinni, kun mammablogit on niin nähty... - J -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos hurjasti kommentista! :) Kyllä mä ainakin pyrin siihen että jatkaisin kirjoittelua hamaan tulevaisuuteen asti vähintään tuollaisella parin-kolmen päivän välillä.

      Eiköhän se sunkin ehdokas sieltä joskus lämpene asialle. Meilläkin Enni olisi ollut valmis tähän jo muutama vuosi sitten, mutta me miehet nyt vaan ollaan monesti vähän hitaampia ;)

      Poista
  2. Onpa kiva ja harvinainen blogi miehen näkökulmasta. Mitähän perheelle nykyään kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista. Harmillisesti (ja aika tyypillisestikin kai) blogin kirjoittaminen jäi täysin syrjään keväällä. Koitan tarttua toimeen piakkoin uudestaan, jolloin kerron kuulumisia tarkemmin. Perheelle kuuluu kuitenkin mainiota, pieni poika syntyi heinäkuun 9. päivä, ja perhe-elämää on tullut harjoiteltua nyt parin kuukauden verran. :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita! :)