maanantai 10. marraskuuta 2014

Mielenrauhan hinta

Nukuin lopulta viime yön kuin viaton lapsi, ja aamulla uni olisi maittanut niin pitkään että teimme lähtöä kovalla kiireellä. Aika varhaisultraan Fertinovalla oli kello 11:00, ja ajomatkalla jännitys nousi huippuunsa. Kaikki mahdolliset pelot pyörivät mielessä. Samalla reissulla Tampereelle olisi voinut tehdä jotain muutakin hyödyllistä, mutta kummallakaan meistä ei ollut mitään kykyä suunnitella muuta ohjelmaa. Veljeni sanoi mulle eilen että mua taitaa jännittää enemmän kuin Enniä. Luulen että velipoika oli oikeassa.

Olimme ultrassa paikalla hyvissä ajoin, ja pienen odottelun jälkeen pääsimme lääkärin luokse. Parit taustakysymykset alle ja menoksi. Tuijottelin sermin yli näyttöä, ja pelkäsin että on siellä mitä hyvänsä, niin en saa kuvasta mitään selvää. Onnekseni olin väärässä. Pieni vaalea puikula näkyi ruudulla tummassa kohdussa, ja vaalean puikulan keskellä pompotteli hurjaa vauhtia pieni sydän. Alkio oli juuri sen kokoinen kuin laskujen mukaan pitikin. Kaveri myös porskutti menemään yksistään, kaksosia ei siis ole tulossa. Lasketuksi ajaksi vahvistui tällä käynnillä 29.6.2015. Kesän lapsi hän on.

Ensimmäinen foto pikkuisesta.

Saimme mukaamme muutaman kuvan alkiosta, ja koko lystin loppulaskuksi muodostui n. 100 euroa. Alkuperäinen arvio oli 139 euroa, joten yllätys vastaanotossa oli lopulta miellyttävä. Ultrasta saatu mielen huojennus oli kuitenkin melkoinen, joten sanoisin että raha oli hyvin sijoitettu. Saisivat kyllä tehdä ultrauksen kunnallisellakin puolella ensimmäisen neuvolakäynnin yhteydessä, jotta tulevat vanhemmat saisivat jotain mielenrauhaa. Muuten pohdintoja mahdollisesta tuulimunaraskaudesta joutuu pyörittelemään n. viikolle 12 asti. Kai se sitten tulee liian kalliiksi ultrata jokaista raskautta varhaisvaiheessa. Levollisuudelle on tässä yhteiskunnassa hintansa. Se on 101,95 euroa.

Käynnin jälkeen poikkesimme hakemaan Sokokselta salaatit mukaan, ja palasimme kotiin sulattelemaan raskauden muuttumista astetta todelisemmaksi. Taisin loistaa koko matkan kuin Naantalin aurinko. Jännityksen laukeaminen vaati veronsa, ja torkuimme useamman tunnin päiväunet lounaan jälkeen. Nyt on hyvä ja levollinen mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita! :)