tiistai 23. joulukuuta 2014

Have Yourself a Merry Little Christmas

Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan. Ja rintoihin. Kuusetkin vielä kirkkaasti luovat loistoaan. Viikonloppu meni mukavasti joulutohinoissa, ja sama meno jatkui eilen. Tuskin tilanne ennen tapaninpäivää hirvittävästi rauhoittuukaan.

Lauantaina olimme Tampere-talossa kuuntelemassa raskaita joululauluja Ennin sekä äitini ja hänen miehensä kanssa. Komia oli konsertti, joskin Enni taisi kuvailla ainakin osaa kappaleista "sellaiseksi räminäksi". Noh, makunsa kullakin; ehkä minäkin voin vastavuoroisesti joskus uhrata elämästäni pari tuntia vaikka Club for Fiven joulukeikalle, vaikka multa puolestaan puuttuu täysin siihen musiikkiin vaadittava aivokapasiteetti. Jos olisin tekniikan ihmelapsi, loisin tähän kyselylomakkeen "Club for Five vs. Raskasta Joulua", mutta koska en ole, niin gallup täytynee toteuttaa kommenttikentän kautta. Siis, kumpaa joulukonserttia kuuntelemaan mieluummin? Vastaukset kommentteihin.

 

Illalla konsertin jälkeen olimme pyytäneet sekä mun että Ennin porukat meille iltaglögille. Ajattelimme että ehkä tulevan mukelon isovanhempia on hyvä edes hieman tutustuttaa toisiinsa, jotta siellä tiedetään kuinka arveluttavassa paikassa lapsenlapsi milloinkin vierailee. Ilta sujui yllättävän leppoisasti ja mukavasti, ja olimme ehtineet kuusenkin pystyttää valmiiksi joulutunnelmaa tuomaan jo ennen konserttia. Kymmenen maissa Enni kyyditsi viimeiset vieraat kotiinsa hyvissä tunnelmissa. 

Taas on serbialainen joulupuu varastettu. Eikun rakennettu.


Enni bongasi meille viikonloppuna yhteisen joululahjan Facebookin kirppisryhmästä, ja osti AngelSounds kotidopplerin, jolla voi kuunnella sikiön sydänääniä kotioloissa.

Kotidopplervempain

Aika mielenkiintoinen vekotin tuo tuntui olevan; geeliä mahan päälle, kuulokkeet korville (laitteeseen saa kahdet kuulokkeet kerrallaan) ja etsimään ääniä. Kesti useamman minuutin ajan ennen kuin oikeanlainen kovatahtinen jumputus löytyi, mutta lopulta ääni kuului oikein selvästi. Laite vaatii selvästi ammattimaisen käyttäjän, sillä Enni ei ääniä meinannut saada kuuluviin ennen kuin minä tartuin puikkoihin. Tai sitten Aga halusi tehdä isin erityisen iloiseksi ja väisteli Ennin etsimisyrityksiä. Sattumasta ei voi olla kyse ;) 

Raskausviikoissa mentiin ääniä ensimmäistä kertaa kuunneltaessa 13. viikon lopulla. Seuraava neuvola Ennillä on vasta tammikuun puolivälissä, joten ihan hauska laitteella on väliviikkoina muutaman kerran tarkistella että pompotus kuuluu. Näppärä vekotin, joskin nimi ja ulkonäkö ovat hieman korneja. Vaikuttaahan tuo nyt ihan lelulta. Isiä vakuuttaisi enemmän hieman ammattimaisemman näköinen vekotin, jonka nimi voisi olla vaikka FetusHeartbeatSounds FHTX03-C Deluxe, tai jotain muuta teknisemmän kuuloista.

Nyt hetkeksi keskittymään joulun viettoon (vaikka itsehän toki joudun vielä aattoaamuksi töihin). Kirjoitukset jatkunevat ensi viikonloppuna. Oikein rauhallista ja mukavaa joulua kaikille lukijoille! :)


 

2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita! :)