sunnuntai 25. tammikuuta 2015

It's been a while

Heippa,

Opintovapaalla luulisi olevan aikaa kirjoittaa blogia entistä tiheämmin. Noh, aikaa toki olisi, mutta esseiden ja raporttien jälkeen kirjoittamisen jatkaminen ei olekaan ehkä niin mielekästä kuin aiemmin. Toinen syy tekstien vähyyteen on se, ettei raskaudessa ole vähään aikaan tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. Huomenna alkaa 19. raskausviikko, eli puoliväli lähestyy kovaa vauhtia. Ennillä jalat ovat kipeytyneet, joten tukisukat ovat tulleet tässä taloudessa tutuksi. Maha on myös jatkuvasti ottanut hieman lisää pyöreyttä; äitiysvaatteita alkaa vähitellen kertyä entistä enemmän. Hassun näköisiä ne ovat.

Neuvolassa kävimme tämän viikon torstaina pitkästä aikaa, ja alan hieman ymmärtämään miksi alkuraskaudessa käyntejä on niin vähän. Eihän siellä oikeastaan tehdä mitään muuta kuin jutellaan mukavia. Torstaina kuunneltiin dopplerilla myös sydänäänet, mutta eipä sekään kovasti uutta tuonut, sillä niitä pystyy tarpeen tullen myös kotona tsekkailemaan. Seuraava neuvolakäynti sovittiin vasta maaliskuun alkuun, mutta siinä välissä on kuitenkin käynti rakenneultrassa, jossa katsotaan että Aga on kehittynyt normaalisti. Sukupuolenkin siinä saanee selville kohtuullisen luotettavasti.

Perjantaina maistraatti muisti minua hyväksyvällä päätöksellä sukunimeni vaihtamisesta. Entinen sukunimeni oli peräisin äitini ex-mieheltä, eikä ollut oikeastaan millään tapaa minun suvustani peräisin. Nimi valittiin aikoinaan minulle, jotta minulla ja siskopuolellani olisi sama nimi. Olen jo vuosia pohtinut nimen vaihtamista isäni sukunimeen, mutta nyt oman perheenlisäyksen myötä asia tuli oikeasti ajankohtaiseksi. Homma sujui oikeastaan aika helposti, täytettävänä oli vain yksi yksisivuinen lomake. Hintaa pelkälle muutokselle tosin tuli 114€, eikä tähän vielä kuulu ajokortin ja passin uusimiset yms.

Sitten vielä yhdet iloiset uutiset lopuksi; menimme Ennin kanssa kihloihin perjantaina. Sormukset ovat tosin vielä kaiverrettavina, joten kuvat jäävät seuraaviin kirjoituskertoihin. Juhlaviikonloppu menikin hotelliyöpymisen, teatterikäynnin ja kahden ravintolaruokailun merkeissä varsin mukavasti. Tällä kertaa vahvat plussat kaikille viikonlopun ohjelmaan kuuluneille puodeille: Sokos Hotel Torni Tampere, 2H+K-ravintola, Ravinteli Huber sekä Tampereen Teatterin näytös Älä pukeudu päivälliselle. Näytelmä oli jatkuvasti naurun pinnassa pitävä komedia/farssi, jota voin suositella kaikille kepeää teatteri-iltaa pohtiville. :)

Emme ole vielä hääpäivää sopineet, sillä raskausaika aiheuttaa tähänkin aika paljon pohdittavaa. Odottaako vauvan syntymää vai livahtaako esimerkiksi maistraattiin jo etukäteen. Pitäisikö suosiolla siirtää juhla vasta ensi vuodelle? Tapahtuman luonne taitaa muuttua aika paljon jos sylissä on vaikkapa kuukauden ikäinen nyytti. Noh, tätä voidaan vielä maltilla pohdiskella. Hyviä ideoita otetaan myös vastaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita! :)